С огромно мнозинство от 522 гласа за“ Илиана Иванова е одобрена за

...
С огромно мнозинство от 522 гласа за“ Илиана Иванова е одобрена за
Коментари Харесай

С 522 гласа „за“: ЕП одобри кандидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар

С голямо болшинство от 522 гласа „ за “ Илиана Иванова е утвърдена за еврокомисар по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

27 гласа бяха „ срещу “, а 51 – „ въздържал се “ на днешното гласоподаване в Екологичен потенциал.



На 5 септември Комисията по индустрия, проучвания и енергетика и Комисията по просвета и обучение организираха тричасово чуване с Илиана Иванова, претендент за комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

След чуването и двете комисии дадоха позитивна оценка на нейното показване – позиция, доказана след това от Съвета на ръководителите на комисиите и Председателския съвет (председателят на ЕП Роберта Мецола и водачите на политическите групи), които взеха окончателното решение за закриване на чуването.

Тя следва да замени Мария Габриел, която подаде оставка като еврокомисар на 15 май, с цел да заеме поста на заместител министър-председател и министър на външните работи на България.

За да встъпи дефинитивно в служба, Иванова ще би трябвало да бъде утвърдена и от Европейския съвет, което се чака да стане до края на седмицата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР